Uttaget - Birdy adventsljusstake
Prisbelönta Birdy presenterades i år på inredningsmässan Formex och utsågs även till vinnare av designpriset Decoration Star.

Uttaget.se ger oss de senaste trenderna

InredningNär hösten och vintern snart närmar sig är lampornas högsäsong här för att lysa upp våra hem. Vi har talat med Ralf Moberg på Uttaget.se om de senaste trenderna inom belysning som bland annat kantas av naturnära färger och material i kombination med metall. Vi pratar även om adventsljusstaken som vunnit pris.

Höst och vinter närmar sig och vi svenskar vänder våra blickar mot nya lampor som kan lysa upp våra hem. Ralf Moberg, ägare av Uttaget.se, guidar oss genom höstens och julens trender, och vi pratar om den prisvinnande adventsljusstaken Birdy.

Trendigt med ”homespun”

Rosetta ljusstakeserie
Trendiga Rosettaserien

I höst och vinter ser vi enligt Ralf Moberg tre stora trender; en blandning av natur, koppar och design. ”Homespun” slår hårt med naturen i centrum, koppartrenden ser ut att hålla i sig och design blir allt viktigare.

”Homespun”, från engelskans hemmaspunnet, är höstens stora trend med naturnära färger och material. Här ser vi främst mycket trä i kombination med ull och andra naturmaterial såsom näver men även betong. Koppartrenden ser ut att hålla i sig med allt från ljusstakar och bordslampor till stora tak- och golvlampor. Koppar som material gör sig även bra ihop med naturmaterialen vilket gör att dessa två trender går mycket hand i hand.

– I övrigt går ljustrenderna, som med mycket annan inredning, mot designade produkter där det handlar om att skapa atmosfärer snarare än att endast lysa upp ett rum. Svenskar testar ny belysning på nya platser helt enkelt, säger Ralf.

Prisbelönta Birdy

Julen är den stora försäljningsperioden för belysning i Sverige och redan nu har tillverkarna börjat fokusera på julbelysning. En produkt som har fått mycket uppmärksamhet är adventsljusstaken Birdy från svenska Star Trading, designad av Charlotte Falck.

Prisbelönta Birdy presenterades i år på inredningsmässan Formex och utsågs även till vinnare av designpriset Decoration Star på Christmasworld 2014 i Frankfurt. Adventsljusstaken Birdy är med sin vita färg i kombination med mässingsdetaljer en stilren ljusstake som fångar ögat. För miljö och hållbarhet levereras Birdy med energieffektiva LED-lampor.

– Birdy är jättevacker och kombinationen av design och LED-teknik känns väldigt modern. LED är i övrigt något som tar över mer och mer, säger Ralf.

Ny ägare sedan augusti

Uttaget.se är drivs sedan 1 augusti i Ralf Mobergs regi sedan bolaget köpts upp av tidigare ägaren Magnus Lundin, VD på Searchmint. Som ett steg i att förbättra kundupplevelsen är Ralfs vision, förutom att bredda sortimentet, att göra webbshopen ännu mer användarvänlig.

– Jag ser stor potential i Uttaget.se och hoppas att svenskarna också ser fördelen med att handla belysning på internet. Vårt främsta verktyg är högkvalitetsprodukter med snabb leverans hem till kunden, säger Ralf.

Besök www.uttaget.se för att läsa mer om hösten och vinterns trender, och företagets övriga sortiment.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se