DekoDesign - Handfat
DekoDesign erbjuder ett brett sortiment där det finns något som faller alla i smaken.

Unika handfat från DekoDesign

BadrumNär man bygger om eller renoverar sitt hem, är det essentiellt att hitta rätt inredningsdetaljer som harmonierar med rummets känsla och färger. Inredningsföretaget DekoDesigns unika handfat smyckar ditt badrum och kommer i ett brett spektrum av olika material och mönster.

Familjeägda DekoDesign började 2010 importera vackra, desighandfat från Kina och Marocko för att sälja på den svenska marknaden. Intresset hos ägarna infann sig när de själva skulle renovera sitt badrum och inte hittade något handfat som de tyckte passade in.

– Vi började leta efter något unikt och annorlunda. Då vi bara hittade klassiska vita handfat i porslin tyckte vi att det saknades något i utbudet, och bestämde oss för att själva starta upp ett företag och sälja unika handfat för ett personliga badrum, berättar Per Jerberyd, ägare till DekoDesign.

Handfat för alla stilar

DekoDesign - Per Jerberyd
Per Jerberyd, ägare av DekoDesign.

DekoDesign erbjuder ett brett sortiment där det finns något som faller alla i smaken. Företaget säljer idag handfat i metall, porslin, glas och sten från Kina, samt i keramik från Marocko.

– Ta shabby chic-trenden till exempel, där ser man romantiska teman och jordnära färger, vilket är något vi har sålt mycket av. Vi har fantastiskt vackra handfat och när vi får en leverans är det ett rent nöje att packa upp nyheterna, säger Per.

För att få inspiration åker DekoDesign på olika badrumsmässor för att spana in trender. Med nära relationer till sina tillverkarna och inga mellanhänder, kan DekoDesign även erbjuda bra priser på sina dekorativa handfat.

Chantelle Rainbow

DekoDesign - Rainbow
Chantelle Rainbow från DekoDesign.

Det flerfärgade handfatet Chantelle Rainbow, har varit storsäljaren under de senaste åren, det går från guld till mörkaste rött och är tillverkat i glas. Per berättar att deras nisch är att sälja handfat som har det där lilla extra.

– Vi har ett brett spektrum av olika handfat beroende på vad man vill ha för design. Har man exempelvis en bård i en viss färg, så kan man hitta ett handfat som matchar. Med Chantelle Rainbow blir det exempelvis en helt annan känsla än om man hade valt ett vanlig, vitt handfat, säger Per.

Smycka dina möbler med träornament

Utöver sina unika handfat, säljer DekoDesign även träornament. Dessa används för att förändra utseende på möbler så som skåp, dörrar eller smyckesaskar. Efter att träornamentet är fäst målar man oftast över för att skapa en enhetlighet.

– Träornament använder man ofta om man vill att någon ska se äldre ut, vi kallar det vackrare. Träornamenten finns i olika storlekar och former, är ofta ganska snirkliga och inspirerade från växtriket, berättar Per.

I dagsläget säljer DekoDesign sina handfat och träornament inom Sverige, men kommer att exportera till Europa. Per berättar att företagets vision för framtiden är att DekoDesign ska fortsätta växa och blomstra. På www.dekodesign.se kan du hitta nya, vackra handfat i vårens olika färger och mönster.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se