Presenteras av Protexus
Protexus - VisonicGO - App
Foto: Protexus

Tryggt hemlarm utan hög månadskostnad

Inför semestern är det många som väljer att investera i hemlarm men tyvärr kan tjänsten att vara kopplad till larmcentral bli dyr. Protexus skiljer sig från de stora drakarna med lösningar som kunden kan påverka själv och på så vis hålla kostnaden nere.

Protexus - Logotyp

Att ha ett hemlarm inger en känsla av trygghet för hela familjen och är något som de flesta vill ha i sitt hem. Dock kan den månatliga kostnaden med larmtjänst bli hög vilket gör att många börjar se sig om efter andra alternativ. Med Protexus betalar man endast för införskaffandet av larmet och därefter har man noll kronor i abonnemangskostnad.

Ett tryggt och ekonomiskt val

Protexus - App
Foto: Protexus

När man köper ett vanligt hemlarm är det ofta bundet till tjänsten att en larmcentral notifieras när larmet går. Med ett larm från Protexus kan man själv välja om man vill använda någon larmtjänst eller om man skall sköta larmet helt själv.

Tilläggstjänsten larmövervakning kostar endast 80 kronor i månaden hos Protexus till skillnad från många andra alternativ på marknaden där kunden måste betala upp emot 400 kronor eller mer varje månad. Det finns helt klart pengar att spara.

Styrs via en app

Protexus larm använder sig av rörelsesensorer med kamera som tar bilder som skickas direkt till appen VisonicGO. På så vis kan man direkt se om det är ett skarpt eller falskt larm. Via appen kan man larma på och av, se bilder från larmhändelser och få push-notiser när någon kommit hem.

– Man kan till och med hämta bilder från kameran via appen, utan att larmet har gått. Det kan vara bra för att kolla så att barnen inte vält omkull hela huset, säger Jonas Collin, vd på Protexus, och skrattar.

Fokus på hårdvaran

Då andra larmföretag lägger stort fokus på larmtjänsten har Protexus valt att fokusera på själva hårdvaran. Utöver det vanliga larmskyddet av bostadens inre ytor fokuserar man mycket skalskyddet, sensorer för dörrar och fönster.

Protexus erbjuder även tillval såsom rökdetektorer, läckagesensorer och utomhussensorer för att exempelvis skydda terrass och uteplats. En annan produkt som många kunder väljer till är utomhussiren med blixtljus. Detta gör larmet ännu mer avskräckande för tjuven som inte längre kan arbeta diskret, då omgivningen har större chans att se och höra att ett larm löst ut.

Protexus - Larm
Foto: Protexus

– Har man ett bra skalskydd, kombinerat med en yttre siren, kan ett inbrottsförsök upptäckas och avbrytas i ett tidigt skede, innan tjuven tagit sig in. En annan fördel med ett utbyggt skalskydd är att man kan hålla bostaden larmad när man själv är hemma, avslutar Jonas.

protexus.se kan du läsa mer om de olika möjligheterna med Protexus hemlarm. Har du frågor om företagets olika tjänster kontakta deras kundtjänst på 0526 -130 30.