Presenteras av Rydéns
By Rydéns - Layer Taklampa
Layer – taklampa i mässing av WIS Design.

Trendbelysning med skandinavisk stil och design

I sina moderna lokaler i Gnosjö arbetar trendskapande Rydéns med belysning som speglar skandinavisk stil och design: det enkla med en liten touch. Som en tidig aktör att inleda långsiktiga samarbeten med externa formgivare, erbjuder Rydéns de senaste trenderna inom lampor och belysning.

Logo

Rydéns har sedan 1958 arbetat med belysning och startade 2004 varumärket By Rydéns. I sina moderna och trevliga lokaler i Gnosjö finns även deras välkända belysningsutställning som man kan besöka för att få inspiration om aktuella och kommande trender.

– Det är alltid enkelheten vi söker i vår skandinaviska stil och design. Man kan alltid komplettera med någon spännande färg men över lag satsar vi på naturliga material och basfärger, säger Annette Schill på Rydéns.

Det naturliga står i fokus

By Rydéns - Sunshine Grande
Sunshine Grande – tak/vägg plafond av design Anders Eriksson.

Rydéns lampor och belysning har sedan starten speglat en skandinavisk design och under 2015 präglades sortimentet av en stor naturkänsla. Färgskalorna går i svart och vitt, men också naturnära toner med accenter som guld och koppar. Enligt Annette kommer trenden 2016 fortsätta i samma tema med handgjorda lampor som gör varje produkt unik:

– Om man tittar generellt på trenderna just nu så är det är mycket naturmaterial och inspiration från 70-talet. Borstat stål, kristall och betong gör återtåg och mässingen som varit trendigt ett tag känns numera given i ett belysningssortiment.

Den senaste trenden inom belysning och inredning är när två material samarbetar för att mixa en naturkänsla med moderna influenser. Annette berättar mer:

– 2016 vill vi gärna lansera en blå lampa eftersom blått ligger så i tiden. Det kommer även en del betong i kombination med mässing. Vi letar ständigt efter nya lampor och genom att göra någon schysst förändring på en befintlig produkt kan vi skapa nya och moderna serier.

Inspirationsresor till Europa

För att få inspiration och utröna kommande trender reser Rydéns produktgrupp på årliga inspirationsresor då de går på mässor och modeseminarier i hela Europa. Annette berättar att de bland annat besöker Pej Gruppen i Köpenhamn och Maison & Objet-utställningen i Paris, den sistnämnda inger en skön känsla.

– Utöver att läsa kulturmagasin och inredningstidningar är det också viktigt att gå på stan och titta i skyltfönster för att få en känsla för vad som är inne. Vi tittar även mycket på mode då inredning och mode går hand i hand. För att få inspiration går vi också en del på bio – här speglas nämligen mycket trender och tendenser. Vi försöker hela tiden ha nya produkter som följer de influenser som råder för att stimulera alla våra kunder, såväl butiker som konsumenter, säger Annette.

Externa designers

By Rydéns - Vide Taklampa
Vide taklampa – design Jon Eliasson.

Rydens var en av dem som tidigt började arbeta med externa formgivare. Idag har de många designers som arbetar med allt från teknisk belysning till hembelysning med en modern touch.

– Vi håller även liv i egen produktion för att behålla Gnosjöandan och konstruerar speciallampor. På så vis kan vi göra någonting unikt för specifika kunder såsom restauranger eller hotell, avslutar Annette.

By Rydén hittar du bland annat hos återförsäljare som Mio och Ljusexperten samt att Rydéns levererar belysning till H&Ms butiker över hela världen. Besök www.byrydens.se för att inspireras.