Tollco - vattensäkring av kök
Tollcos helhetskoncept innefattar alla de produkter som behövs för att vattensäkra ditt kök.

Tollco vattensäkrar hela ditt kök

KökNär det gäller att vattensäkra ditt kök, finns det kravställningar från försäkringsbolagen i Sverige som har växt fram i takt med ökade köksutrustningar och vattenledningar. Med Tollcos helhetskoncept möts kraven och ditt kök säkras.

Då vi idag utrustar våra kök med bland annat ismaskin i kylen, kaffemaskin och ångugnar utöver de traditionella kyl, frys och diskmaskin, har riskerna för vattenläckor ökat. Med det egenutvecklade helhetskonceptet Vattensäkert Kök, hjälper Tollco konsumenter och företag att förebygga vattenskador och främja hälsosamma köksmiljöer.

Koncept som säkrar hela köket

Företagets helhetskoncept innefattar alla de produkter som behövs för att vattensäkra ditt kök. Utöver de vanliga vitvaruunderläggen och bänkskåpsinsatserna, kompletterar Tollco med larm och rörtätningar.

– Vi är den enda helhetsleverantören som har hela installationen. Tollco har sedan starten arbetat hårt och i nära samarbete med branschen och köksproducenter. Nu är det tid att lyfta ämnet så att konsumenten blir medveten om betydelsen av att vattensäkra sitt kök, säger vd Thomas Andersson.

De traditionella underläggen och bänkskåpsinsatserna har till uppgift att leda fram vatten vid eventuellt läckage och göra det synligt. Larmenheterna däremot identifierar vattenläckaget medan rörtätningarna förhindrar vatten från att tränga in mellan skydd och rörinstallation och således rinna ner till husgrunden.

Så synliggör du vattenläckan

Tollco - vattenskada
Tollco tillverkar plastmattor för ett vattensäkert kök.

Sedan 2007 säger kravställningen att var man än befinner sig i köket där det finns risk för en vattenläcka, ska man bygga in ett skydd som gör vattenläckan synlig. Droppar det någonstans i en installation ska vattnet ledas fram så att personen i köket ser att det läcker.

– Den vanligaste källan till fuktskada i ett kök är ett läckage som inte märks utan går rakt ner i husgrunden och förstör den. De här installationerna ökar. Statistiken visar att kök ökar som en riskzon för vattenskador. Våra produkter ser då till att vattenläckagen uppmärksammas i tid, berättar Thomas.

Har du en kyl och frys som går sönder, så räknas det som en förändring i kök om du byter dem. Då finns det kravställning på att installera ett vitvaruunderlägg om du inte har haft det sedan tidigare. Byter du en diskmaskin så ansluts den i diskbänkskåpet, i det fallet måste du installera vitvaruunderlägg samt bänkskåpsinsats.

Prisvärd försäkran för konsumenter

Viktigt för Tollco är att det ska vara enkelt och prisvärt för konsumenter att installera deras vattenskydd. Då vissa skydd är visuella, är det även viktigt att det ser snyggt och prydligt ut, samt att det finns andra funktionaliteter som slitageskydd. Thomas avslutar med att tipsa konsumenter:

– Att vattensäkra ditt kök är en otroligt prisvärd försäkran för att undvika vattenskador. Har du ett vattensäkert kök installerat, kan du kontakta ditt försäkringsbolag och i vissa fall få en premiereducering.

www.tollco.se kan du läsa mer om Tollcos vattensäkra produkter. Företaget arbetar just nu intensivt för att lansera nya produkter för vattensäkra kök våren 2015.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se