Presenteras av Invest Living
Invest Living - Systembild
Foto: Invest Living

Stor säljsuccé för folkets värmepump från Småland

Småländska Invest Living Scandinavia är företaget bakom värmepumpen Bonus Air 10 som blivit en säljsuccé. Sedan lanseringen 2015 har hundratals husägare runt om i landet investerat i den prisvärda värmepumpen.

Invest Living - Logotyp

Bonus Air 10 är en så kallad luft/vattenvärmepump som på ett effektivt sätt tar upp energi från utomhusluften för att värma upp ett vattenburet värmesystem. Tekniken är väl beprövad och har utvecklats specifikt för vårt nordiska klimat. Värmepumpen är ideal att komplettera en befintlig uppvärmningslösning med och därmed uppnå stora besparingar.

Enligt Olav A Brudvik som är vd på Invest Living Scandinavia ökar efterfrågan hela tiden och han beskriver det som att det blivit lite av en folkrörelse kring Bonus Air 10. Man kämpar hårt och med glada miner på företaget för att klara av alla beställningar och erbjuda kunderna kvalificerad support.

Utvecklad i Norrbotten och i Småland

Invest Living - Värmepump
Foto: Invest Living

Bonus Air 10 har en unik så kallad monoblock-konstruktion och är utvecklad i tufft klimat med många års otaliga tester i Norrbotten. För att skapa en prisvärd och robust värmepump har Olav och värmepumpsexperterna på Invest Living Scandinavia i småländska Oskarshamn valt att enbart satsa på kvalitetskomponenter från varumärken såsom SWEP, Daikin, Danfoss och SIKA.

– Vi drivs verkligen av målbilden att skapa prisvärde för kunden utan att tumma på kvalitet, säger Olav.

Tillverkningen av luftvärmepumpen sker hos noga utvalda samarbetspartners i Asien och genom att minimera antalet mellanhänder, kan priserna på företagets värmepumpar hållas nere. Bonus Air 10 och företagets övriga klimatsmarta värmepumpar säljs sedan via återförsäljare över hela landet såsom Baxi, Byggmax, bygghemma.se och Polarpumpen.

Bonus Air 10 levereras förprogrammerad för snabb och enkel installation. Till skillnad från många andra värmepumpar av så kallad split-modell, krävs endast en VVS-kunnig installatör. Många husägare vill gärna göra jobbet själva men Olav rekommenderar alltid att man anlitar en expert, inte minst vid val av inkopplingslösning. Tillgång till expertis är alltid bra, även för att rådfråga om den mest energioptimala driften.

Grunden för företagets expansion

Säljframgångarna för Bonus Air 10 har enligt Olav lagt grunden för företagets fortsatta expansion. Invest Living Scandinavia är numera verksamma även i Danmark, Norge och Finland. Totalt har företaget sedan början av 2000-talet sålt drygt 35 000 värmepumpar.

– Vi märker även ett ökande intresse från länder som Tyskland, Frankrike och Storbritannien för våra lösningar. Även där ökar en sund strävan hos husägare att minimera användningen av fossila bränslen för husuppvärmning, säger Olav.

Utöver de större återförsäljarna arbetar Invest Living framgångsrikt med mindre lokala återförsäljare som ofta själva är installatörer. De vill, enligt Olav, ofta ha med Invest Livings produkter för att kunna erbjuda sina kunder en komplett lösning. Allt fler installatörer har fått upp ögonen för framförallt Bonus Air 10, mycket tack vare den enkla installationen.

Gå in på investliving.se för mer information om Bonus Air 10 och företagets övriga luftvärmepumpar. Här hittar du också en mängd andra klimatsmarta produkter. På Baxi, Byggmax, bygghemma.se och Polarpumpen kan man köpa sin värmepump online men man kan också hitta sin närmaste lokala återförsäljare på investliving.se.