Presenteras av Skanör Stenhus
Skanör Stenhus - Kundanpassat
Skanör Stenhus erbjuder energisnåla stenhus med låga driftskostnader.

Stor efterfrågan på stenhus från Skanör

För två år sedan startade Patrik Adolfsson företaget Skanör Stenhus. På kort tid har man gått till 15 anställda och siktar på att växa ytterliggare. Med ett tydligt fokus på kunden vill de uppfylla fler människors husdrömmar.

Skanör Stenhus logo

Affärsidén är att bygga kundanpassade hus i sten, som är ett fördelaktigt material. De ser en ökad efterfrågan och siktar på att växa med ambitionen om att alla kunder ska vara nöjda i hela byggprocessen och med sitt nya hus.

Expansivt företag

På marknaden finns det många leverantörer, särskilt i södra Sverige, som bygger stenhus. Vad är det då som skiljer Skanör Stenhus från andra aktörer? Patrik Adolfsson, grundare och vd på Skanör Stenhus, berättar:

– Vårt erbjudande är ett nyckelfärdigt hus i lättbetong som utgår från kundens önskemål. Många husleverantörer har fasta förutsättningar för sina byggnationer, men där skiljer vi oss, genom att utgå från vad kunden vill ha.

Skanör Stenhus började marknadsföra sig först i januari månad och märker av en ökad efterfrågan, vilket sporrar företaget att nå visionen om att bli topp tre på stenhus i Skåne inom fem år. Framtidsplanen är att expandera utanför Skåneregionen och etablera sin verksamhet även i Stockholm och Göteborg.

Husleverantören genomför alla bygg- och måleriarbeten själva. El- och VVS-arbeten utförs av utvalda och erkända underleverantörer, som de samarbetar med. Patrik förklarar att det finns många fördelar med att bygga i sten. Boendemiljön blir väldigt god, eftersom stenen håller värmen på vintern och gör huset svalt på sommaren. En tyst inomhusmiljö skapas genom en god tätning.

Kunden i fokus

Företaget har en tydlig målbild om att kunderna ska få ett hem som de är nöjda med livet ut.
Genom nöjda kunder får de goda referenser som leder till nya uppdrag, genom att potentiella kunder kontaktar företaget.

Kunderna är enligt Patrik i många fall erfarna husägare, som tidigare bott villa och är väl medvetna om uppvärmningskostnader och dylikt. De är kvalitetsmedvetna och vill ha ett energisnålt hus med låga driftskostnader. Därför är de också beredda att betala en något högre initial kostnad för huset.

Skanör Stenhus - Skåne
Skanör Stenhus har ett tydligt kundfokus genom hela byggprocessen.

Ofta har köparna med sig egna idéer och önskemål kring deras husbyggnation. Tillsammans med den arkitektbyrå som företaget samarbetar med, ritar och planerar de gemensamt fram det nya hemmet. Skanör Stenhus kundfokus är tydligt då man låter kunden vara delaktig i hela byggprocessen.

Under processen, som vara i cirka 1,5 år har man hela tiden en nära dialog med varandra. Företaget är dessutom noga med att stå för det man lovat och hålla leveranstider, för att skapa trygghet för kunden.

På företagets webbadress skanorstenhus.se kan du titta närmare på de vackra stenhusen och låta dig inspireras till din husdröm.