Presenteras av Stenhusarkitekten
Stenhusarkitekten - Ekerö - Drömboende
Stenhusarkitekten hjälper husköpare att förverkliga sina drömmar för framtiden.

Stenhuspionjären förverkligar ditt drömboende

När Stenhusarkitekten grundades i början av 2000-talet var de bland de första i Sverige att bygga exklusiva och högkvalitativa stenhus. Sedan dess har pionjären hjälpt kunder att skapa och förverkliga sina drömboenden för framtiden.

Stenhusarkitekten logo

Stenhusarkitekten hjälper sina kunder genom hela byggprocessen med allt från ritning till nyckelfärdigt hus, vindar eller lägenheter. Fokus ligger på att förverkliga kundens drömmar. För David Birenstam, vd på Stenhusarkitekten, handlar det om så mycket mer än att bygga. Ett drömboende innefattar allt från putsad sten på utsidan till design på insidan där allt är lika viktigt. Han berättar här om de många fördelarna med att bygga sitt drömboende i sten.

Från ritning till nyckelfärdigt hus

Stenhusarkitekten verkar idag som ett serviceföretag och hjälper sina kunder med allt från plan- och fasadritningar till fina perspektivbilder. När en tydlig helhetsbild är etablerad gäller det att personifiera huset efter kundens vision.

– När ett hus skapas är det inte bara färg, material och funktion som måste tas hänsyn till utan även grannar, lagar, miljö och energiförbrukning. Det är verkligen en konst att förena kringliggande förutsättningar som exempelvis ekonomi med kundens vision. Men allt detta tar vi i beräkning, säger David.

Med nyckelfärdiga stenhus erbjuder husleverantören en smidig paketlösning som sparar tid, energi och pengar för husköparen. Istället för att leta efter rätt företag till byggprojektets olika delar, kan denna tid läggas på förberedelser för design och inflyttningen till sitt nya drömhus.

Ett högkvalitativt material

Stenhusarkitekten - Stenhus - Uthamra
Stenhusarkitekten hjälper sina kunder med allt från ritning till nyckelfärdigt hus.

Som en av de första och än idag få aktörer att bygga högkvalitativa stenhus i Sverige, har David och hans kollegor blivit experter. Han förklarar att sten inte bara är ett miljövänligt material utan även energieffektivt, något som innebär att det finns stora summor att spara i framtida driftkostnader.

– Det absolut bästa med sten är att det är ett stabilt material som man bygger hus för framtiden i. Samtidigt är sten lätt att forma och bygga om efter önskemål. Här har vi valt att positionerna oss som en high-end-tillverkare som förverkligar husbyggares drömboende, avslutar David.

stenhusarkitekten.se kan du inspireras av ritningar och bilder från Stenhusarkitektens tidigare projekt. Här kan du även boka ett förutsättningslöst möte för att se mer detaljerat hur ditt drömboende skulle kunna se ut.