Presenteras av Brunstad
Soffa Eira - Brunstad
Soffan Eira är en av årets nyheter från Brunstad. Eira visas tillsammans med fåtöljen Ceta Chair upp på Stockholm Furniture & Light Fair 9-13 februari.

Spännande nyheter från möbelföretaget Brunstad

Under kommande Stockholm Furniture & Light Fair kommer norska möbelföretaget Brunstad, kända för fåtöljen Delta, att visa upp flera nyheter. Bland annat visas soffan Eira, designad av Anna Øren, upp tillsammans med fåtöljen Ceta Chair, designad av Svein Asbjørnsen och Jarle Slyngstad.

Brunstad - Logotyp

Stockholm Furniture & Light Fair är världens största mässa för skandinavisk möbel- och ljusdesign, en mässa som årligen visar upp spännande nyheter från olika tillverkare. Norska Brunstad är en av möbeltillverkarna som presenterar två nyheter; soffan Eira och fåtöljen Ceta Chair.

Eira har sitt skandinaviska uttryck

Eira är resultatet av ett nytt och modernt designkoncept framtaget tillsammans med den prisbelönta designern Anna Øren från NokoAnna. Den nya soffan skiljer sig idag från många andra soffor då designern i stället valt ett varmt och tidsriktigt skandinaviskt uttryck.

– Likt andra möbler från Brunstad är Eira både designad, utvecklad och tillverkad i Norge där fokus på hög kvalitet genomsyrar hela processen, från ritbordet till fabriken, säger Alpo Aalto, försäljningschef på familjeföretaget Brunstad.

Med sin moderna och feminina form är Eira inte bara vacker att lägga ögat på utan också skön att sitta i. Designern beskriver soffan som riktigt bekväm med ett varmt och lätt uttryck, som passar lika bra i den lilla lägenheten som i det stora huset.

Eira går att få som både 2,5- och 3-sitssoffa i hela Brunstads textil- och materialkollektion. Med nya 3D-textilen Plexus kan man också ge soffan en extra dimension.

Upphängda Ceta Chair

Ceta Chair - Brunstad
Ceta Chair har en unik upphängning med en upplevelse som liknas vid att sväva på ett moln.

Den andra nyheten är Ceta Chair som skapats av Svein Asbjørnsen från SapDesign och Jarle Slyngstad från Industrial Design. Här ligger fokus i stället på en centrumbaserad konstruktion för upphängning av sittdynan, ett uttryck som skapar såväl rörlighet som hög komfort.

– Ceta Chair har en enkel och luftig konstruktion som samtidigt skapar en gungrörelse. Upplevelsen går att likna vid känslan av att sväva på ett moln, säger Alpo.

Med en utbytbar bärduk som går att få i två olika färger samt en lös ryggkudde och sittdyna med olika designmöjligheter skapas en intressant fåtölj. Stommen är tillverkad i ekträ och går att få i flera betsfärger. Även sockeln går att anpassa och finns tillgänglig i matt krom och svartlackerat stål.

Succén Everest uppdateras

Everest - Brunstad
2015 års nyhet Everest har också uppdaterats inför 2016 år möbelmässa.

En annan nyhet som Brunstad presenterar är en uppdaterad Everest. Soffan som presenterades förra året har blivit en riktig succé och går nu att få i en ny 1,5-sitsmodul tillsammans med nya mjuka sitt- och ryggdynor med läppsömn samt nya tygval.

Brunstad fortsätter att utveckla sin kollektion i urbansk stil och företaget inbjuder allmänhet att besöka dem i C hallen monter C 03 31Stockholm Furtniture & Light Fair den 13 februari för att se nyheterna. På www.brunstad.se kan du läsa mer om nyheterna samt utforska mer om Brunstad och deras sortiment.