Black+Decker - Trädgardsredskap
Med Black+Deckers produkter utför du trädgårdsarbete snabbt och enkelt.

Sladdlös frihet i trädgården

TrädgårdI Sverige spenderar vi stor del av sommarmånaderna ute i våra trädgårdar och BLACK+DECKERs konsumentundersökning visar att de flesta vill att trädgårdsarbetet ska gå snabbt och enkelt. För att möta efterfrågan lanserar BLACK+DECKER ett 18V-system med sladdlösa verktyg med längre batteritid, för att underlätta trädgårdsarbetet.

Nu är det snart semester och trädgårdsarbetet är i full gång. Under sommaren ägnar trädgårdsägare mycket tid för att hålla snyggt i sina trädgårdar. Detta arbete borde vara enkelt och lätt för att man också ska kunna njuta av trädgårdsfester, picknick och grillkvällar. Här kommer BLACK+DECKER in, som med mottot ”Empowering People” har tagit på sig rollen att göra vardagen så enkel som möjligt för dig med trädgårdsarbete och andra hemmaprojekt, detta genom att lansera ett 18V-system med batteridrivna verktyg.


– Det ska inte vara krångligt att fixa i trädgården. Det ska gå snabbt och enkelt, man ska slippa sladdar och korta batteritider samtidigt som resultatet blir perfekt, säger Henrik Fabricius, produktchef på BLACK+DECKER.

Underlättar med 18V-systemet

För att underlätta för dig med trädgård har man på BLACK+DECKER tagit fram 18V-systemet, en lösning som ger en sladdlös frihet med möjligheten till smidig batterihantering och även längre batteritider. Allt för att göra det tråkiga trädgårdsarbetet enkelt, lätt och kul. Henrik berättar mer om hur 18V-systemet hjälper till i vardagen:

– Vi pratar ofta om sladdlös frihet där vi har samlat trädgårdsverktyg och andra handhållna verktyg under ett och samma sladdlösa system. Med dessa sladdlösa produkter slipper man inte bara jobbiga sladdar som ständigt är i vägen utan man får också möjligheten till att använda ett och samma batteri till samtliga produkter.


Med en och samma batterityp i samtliga 18V-produkter slipper du köpa separata batterier till grästrimmern, häcksaxen och lövblåsen. Istället har du ett batteri i det redskap du för tillfället använder medan ett extra sitter på laddning, så att inte arbetet blir halvfärdigt.

I takt med att batterier har blivit bättre och litiumteknologin är på framfart har allt fler insett fördelarna med att använda sladdlösa produkter. Litiumbatterier, som samtliga 18V-redskap använder sig av, har en väsentligt längre livstid än tidigare batterityper samt att dessa batterier inte har någon självurladdning. De är därför alltid redo att användas.


– Kan vi erbjuda produkter som underlättar i vardagen så har vi nått vårt mål, berättar Henrik.


Tredubblad batteritid i ny grästrimmer

Black+Decker - Grästrimmer
BLACK+DECKERs nya grästrimmer, STC1840 med tredubblad batteritid.

Konsumentundersökningar har visat att när man påbörjat trädgårdsarbetet, vill man få det färdigt inom en batteritid. Som svar på efterfrågan har BLACK+DECKER tagit fram en ny grästrimmer, STC1840, som även denna ingår i det sladdlösa 18V-systemet.

– Till skillnad från andra grästrimmers, som ofta har en batteritid på cirka 20 minuter, klarar vår nya grästrimmer en gångtid på upp till en timme, det vill säga en tredubbling i batteritid. Resultat blir att den som har trädgård slipper oroa sig för att batteriet tar slut, vilket snabbar på arbetet väsentligt, avslutar Henrik.


Med ett justerbart handtag och kantklippningsfunktionen i den nya trimmern förenklas trimningen ytterligare. För dig som vill läsa mer om den nya grästrimmern och BLACK+DECKERs övriga produkter i 18V-systemet finns ytterligare information på www.blackanddecker.se.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se