Comfornette - badkar & gelcoat
Badkarstrenderna går mot allt djupare badkar som låter dig sjunka ner ordentligt i vattnet.

Senaste trenderna inom bad och spa

BadrumAtt njuta av ett härligt bad är något som människor uppskattat länge. Tack vare ny teknik är möjligheterna till att få en avkopplande badupplevelse fler än någonsin. Här tipsar vi om några av de senaste trenderna inom badkar och massagesystem.

Med nya massagesystem och specialdesignade badkar är förutsättningarna större än någonsin att få den ultimata badupplevelsen hemma. Vi har pratat med Per Levemyr, marknadsdirektör på Comfornette, som berättar om några trender och populära produkter för bad, spa och massagesystem.

Populärt med extra djup

Något som efterfrågas allt mer på marknaden är badkar med rejält djup, där man kan sjunka ner ordentligt i vattnet och på så sätt få ett bekvämare bad. Comfornette har därför utvecklat de djupaste badkaren på marknaden, där de använder sig av ett extra tåligt ytskikt som kallas för gelcoat.

– Gelcoat gör att karet inte är så känsligt mot repor eller andra skador. Skulle det trots allt skadas är det lätt att reparera utan att det syns. I ytskiktet finns även ett optiskt skydd som innebär att ytan håller sin färg och glans mycket bättre än vanliga badkar, säger Per.

De djupa badkaren går att få som rena badkar eller med något av Comfornettes massagesystem. Systemen finns i olika steg beroende på hur avancerade funktioner man vill ha i sitt badkar.

Unika massagesystem

Spabadkar med olika typer av massagesystem är fortfarande populärt, men ny teknik gör att massagesystemen förfinats och utvecklats enormt. Comfornette använder sig av ett system för de större badkaren som kallas för IMS, Intelligent Massage System, vilket satt en ny standard för vattenmassage.

Comfornette - spa
Unik spaupplevelse med IMS från Comfornette

Fördelarna med IMS är många. Med enbart elektronisk styrning via en panel kan man enkelt ställa in olika program som förflyttar strålarna automatiskt mellan zonerna.

Man slipper vrida på manuella vred för att styra vilka områden som ska masseras. Utan manuella vred är det även betydligt lättare att hålla rent karet. IMS eliminierar även alla onödiga ljud genom så kallad Silent System Technology.

– Alla dessa fördelar skapar helt enkelt en mer behaglig och avkopplande badupplevelse. Det är lättare att slappna av i lugn och ro när du slipper styra systemet under massagen, så man bara kan lägga sig ner och njuta, berättar Per.

Duschbadkar ger det bästa av två världar

Ytterligare en stark trend är så kallade duschbadkar. Fördelen med sådana är att man får det bästa av två världar och kan både ta en härlig dusch och ett avkopplande bad. Comfornettes duschbadkar är designade så att utrymmet är större vid duschen, vilket gör det mer rymligt än om man duschar i ett vanligt badkar.

– Duschbadkar är perfekt både för de som har begränsat med plats i badrummet eller när man inte vill välja mellan badkar och dusch. Vi har två olika modeller i tre olika storlekar, och de finns i både höger- och vänsterutförande för att passa alla badrum, säger Per.

webbsidan hittar du Comfornettes fulla sortiment av badkar, spasystem och tillbehör. Där hittar du även din närmsta återförsäljare.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se