Presenteras av Carpet eBuy
Carpet eBuy - Reza
Foto: Carpet eBuy

Säljer handgjorda orientaliska mattor på nätet

Reza Amin har varit matthandlare i över 25 år och har alltid haft en dröm om en butik som erbjuder de mest exklusiva mattorna i Sverige. I den fysiska butiken i Göteborg och på Carpet eBuy kan man idag välja bland tusentals orientaliska mattor från världens alla hörn.

Carpet eBuy - Logotyp

Reza reser ofta ut i världen för att köpa in nya mattor, allt från klassiska och exklusiva till mer moderna. Vad han främst tittar efter är hur vackra mattorna är och alla han köper är handgjorda.

En berättelse bakom varje matta

Carpet eBuy - Orientalisk
Foto: Carper eBuy

I webbutiken finns flera filmer som visar hur man tillverkar mattor i världens byar. Man kan även se hur nomader och familjer tillverkar mattorna, hur de lever och förflyttar sig. Videorna visar att det är skillnad på bomull beroende på var den har växt samt hur mattorna skiljer sig om de har tillverkats i bomull, ull eller silke. Reza berättar att den finast ullen kommer från fårets haka.

Reza förklarar att hans avsikt med videorna är att binda samman kulturer och skapa en förståelse för varför äkta mattor kan vara lite dyrare än maskingjorda. Han berättar att en matta kan ta 1-2 år att knyta och är verkligen ett gediget arbete. Många mattor har en berättelse i sig som man kan tyda i mattans mönster. Det kan vara filosofer, historiska händelser eller kanske en härskares trädgård.

– Med våra filmer kan vi erbjuda något som alla andra butiker med köpa handgjorda mattor inte kan. Hos oss får man en inblick i mattans hela historia, säger Reza.

Från världens alla hörn

Reza köper huvudsakligen in sina mattor från Iran handlar även från Pakistan, Indien, Turkiet, Azerbaijan och Marocko. I sortimentet finns även några mattor från afghanska tillverkare men dessa kan vara lite svårare att komma åt på grund av de oroligheter som råder, men kommer då via Pakistan eller Indien.

Sedan samarbetar Reza med olika uppköpare och har samarbete med en bazar som hjälper honom att köpa in mattorna. Reza är han väldigt noga med kvaliteten och om något inte stämmer skickas mattorna tillbaka direkt.

Livslång kundnöjdhet

Carpet eBuy - Mattor
Foto: Carpet eBuy

Investerar man i en persisk eller orientalisk matta så är det avgörande för Reza med livslång kundnöjdhet. Man behöver inte bege sig till den fysiska butiken i Göteborg utan från webbutiken Carpet eBuy kan man handla sin matta oavsett var i Sverige man befinner sig. Här finns även möjlighet att i ett virtuellt showroom designa sin hall, sitt kök eller sovrum digitalt för att se hur det kommer att se ut.

carpetebuy.com finns mer information om Carpet eBuys orientaliska mattor och här hittar du information om mattornas material, täthet, ålder och pris.