Presenteras av PoolKungen
poolkungen-pool
Foto: PoolKungen

Så ger poolen bättre livskvalitet och höjer värdet på huset

Säg den villaägare som inte drömmer om en egen pool, en sommaroas där barnen kan plaska och simma runt, där man kan sjunka ned själv efter en lång och prövande dag och bara känna lugnet. Det är en dröm som kan betala sig på mer än ett sätt.

poolkungen-logo

Det finns få saker som slår ett svalkande bad en varm sommardag. Många drömmer om en egen pool, men tvekar ofta för att det känns för dyrt eller krångligt. Poolkungen har över 15 års erfarenhet på marknaden och har hört de flesta frågorna. Vi har pratat med Christian Nordlander som berättar om fördelarna med pool och varför man ska sluta tveka.

Livskvalitet som betalar sig

Det finns många anledningar till varför man skaffar en pool, kanske vill man bara få ett vackert smycke i sin trädgård, men för många handlar det främst om ökad livskvalitet.

– Det finns bland annat studier som visar att bad minskar stressnivåerna i kroppen. Vi har också sett att man spenderar mer tid tillsammans och mer tid hemma när man har pool. Poolen blir som den moderna lägerelden, för att låna en av våra kunders ord. Man stänger av tv:n och umgås mer som en familj, säger Christian.

poolkungen-pool
Foto: PoolKungen

Christian berättar vidare att man på Poolkungen länge haft känslan av att en pool rimligen borde höja husets försäljningspris den dag man flyttar. I år gjorde man därför slag i saken och började tillsammans med mäklarfirman Landgren undersöka om teorin stämde.

– Vi tog fram data från Värderingsdata över alla hustransaktioner i Sverige och insåg att i genomsnitt ökar huspriset med cirka 9,3 procent om man skaffar pool. Folk har ju en ganska god uppfattning om vad ens hus är värt så det är bara att ta fram miniräknaren och kolla. Poolen betalar i princip sig själv och kanske till och med mer än så, förklarar Christian.

Poolguiden visar vägen

Även om poolen är en god investering för huset kan det fortfarande vara svårt att veta vilken pool man ska satsa på. Poolkungen har därför satt ihop en Poolguide för den som vill ha hjälp och råd kring sitt köp, men samtidigt fundera i lugn och ro innan man kontaktar en säljare.

Poolguiden består av fem mejl med filmer och guider som går igenom allt från den bästa placeringen för poolen till hur man tar hand om den på bara 30 minuter i veckan. Beställ den idag och kom ett steg närmare drömmen om en pool i sommar.