BLÜCHER - rostfria golvbrunnar
BLÜCHERs golvbrunnar och duschrännor går att placera fritt på golvet och är lätta att justera i höjd och vinkel.

Rostfria golvbrunnar för högre säkerhet

BadrumAllt oftare syns rostfria golvbrunnar i broschyrer för nya badrum och kök, men även i inredningstidningar. Är det designen som tilltalar eller har kunderna blivit mer medvetna om säkerheten i sina hem?

Tidigare var det främst industrin som värderade det rostfria stålets hållbarhet, hygien och installationssäkerhet. Idag har allt fler privatkunder fått upp ögonen för rostfria golvbrunnar, mycket beroende på att dagens konsumenter blivit mer kvalitetsmedvetna.

En renovering kostar ofta så mycket att även de vill ha ett ”säkert badrum” som uppfyller dagens krav. Förutom säkerhetskraven efterfrågar de naturligtvis också en design som ska stämma överens med inredningen i deras hem, badrum och kök.

Ledande på rostfria golvbrunnar

MULTI Stockholm

BLÜCHER MULTI Stockholm

  • Säker anslutning med skruvad klämring för både folie och rollat tätskikt i trä och betongbjälklag.
  • Passar med hög kapacitet utmärkt till populära stormduschar som kräver snabbare avledning av vattnet.
  • Installationen medför minimal påverkan på tätskikt då golvbrunnen endast bryter tätskiktet på en liten yta.

På marknaden finns en rad olika leverantörer med allt från enkla plastbrunnar till designbrunnar i rostfritt stål. Ett av de ledande företagen på den svenska marknaden är företaget BLÜCHER och vi har pratat kort med företagets Sverigechef, Magnus Ericson.

– Vi har utvecklat BLÜCHER MULTI Stockholm, en avlång golvbrunn, som behåller all den traditionella säkerheten men som också har en design anpassad till ett modernt hem, säger Magnus och fortsätter:

– Kunderna får med MULTI Stockholm en snygg design och bra funktion utan att behöva ge avkall på en säker installationslösning. Till exempel placeras vår duschränna ovan tätskiktet i samma golvfix som klinkergolvet så tätskiktet bryts endast vid golvbrunnens klämring.

BLÜCHERs golvbrunnar och duschrännor går att placera fritt på golvet, är lätta att justera i höjd och vinkel för att få dem exakt utmed vägg- och golvytan. Duschrännan finns i olika längder för att fungera perfekt tillsammans med moderna klinkerplattor i olika storlekar.

Design allt viktigare

Design blir allt viktigare vid såväl renoveringar som nybyggnationer. Varken privatpersoner, fastighetsägare eller försäkringsbolag vill dock ge avkall på säkerhet och funktion.

– Kan vi utveckla snygga produkter utan att tumma på dess funktion och säkerhet vinner alla på det. Ingen vill drabbas av besvärliga skador som oftast tar flera veckor att åtgärda, säger Magnus.

Alla BLÜCHERs golvbrunnar är typgodkända av SITAC enligt EN 1253 och uppfyller VVS- och kakelbranschens krav. När en golvbrunn ska placeras närmare än 20 cm från en vägg krävs dessutom systemgodkända tätskikt.

– Alla hantverkare med Säker Vattenbehörighet har kännedom om de regler som gäller och krav som finns. Annars är det bara att kontakta oss så guidar vi dem i regelverket, säger Magnus.

Tankesättet har förändrats

BLÜCHER duschränna
Design utan att ge avkall på säkerhet och funktion

Rostfria golvbrunnar har tidigare setts som en onödig kostnad för att användas i ett privat hem. Attityden har dock förändras då även privatkunder värderar lång livslängd och en säker hygienisk installation. Magnus avslutar med att säga:

– Privatpersoner vill inte heller besväras av skador till följd av dålig anslutning till tätskikt eller att råttor ätit sönder rör och golvbrunnar. Säkerhet, snygg design och en golvbrunn som är lätt att rengöra värderas högt.

blucher.se kan du läsa mer om BLÜCHER MULTI Stockholm och företagets andra golvbrunnar. Här finns även monteringsanvisning och inspirationsbroschyr.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se