IDO - Badrumsrengöring
För att göra det lättare att hålla rent har IDO utvecklat en slätare glasyr för sitt badrumsporslin

Renare badrum med IDO Smart

BadrumDet kan vara svårt att hålla badrummet fräscht då smuts, kalkavlagringar och järnbeläggningar gärna sätter sig på svåråtkomliga ställen. Badrumsföretaget IDO vill nu med innovativa lösningar göra rengöringen enklare.

Nordiska IDO har sedan 1930-talet tillverkat och sålt badrumsprodukter. Med ursprung i Finland och tillverkning i fabriken i Ekenäs är IDO idag en del av Sanitec Group som är Europas ledande producent av badrumsporslin. Nu har de utvecklat IDO Smart med syftet att underlätta städningen av alla typer av badrum. Dessa innovativa lösningar har sedan integrerats i IDOs produkter.

Svårare för smutsen att fastna

För att göra det lättare att hålla rent har IDO utvecklat en slätare glasyr för sitt badrumsporslin som förhindrar smuts från att fastna på ytan. Man har även tänkt på de dolda ytorna och glaserat till exempel under spolkanten på toaletten och inuti bräddavloppet i tvättstället. Dessa ställen syns inte, men genom att förhindra smuts från att fastna även här så höjs hygienstandarden i badrummet avsevärt.

Det samlas lätt smuts i utrymmen som är svåra att rengöra som fogar, skrymslen och skruvhål. Detta har man lyckats lösa genom att helt enkelt ta bort dessa utrymmen från badrumsporslinet och istället ge dessa en helt slät glaserad yta, det blir både funktionellt och skapar en unik design.

Långvarig hygien i WC-stolen

IDO - Smart
Fresh WC Stick från IDO.

En annan smart funktion är Fresh WC Stick som gör att toalettstolen hålls kontinuerligt fräsch. Ett Fresh WC Stick placeras då i cisternen och vid varje spolning så doseras en fräsch doft ut. Den genererar mindre avfall än en klassik engångsbehållare och en annan fördel är att små barn inte kan komma åt själva behållaren. Man har även gjort en dubbel cistern i toalettstolarna vilket gör att ingen kondens bildas, trots hög temperatur. Tack vare det håller sig cisternen ren längre.

Genom en sensor i spolknappen kan man nu spola utan att vidröra denna. IDO Seven D Sensor heter lösningen och du håller helt enkelt bara handen över sensorn. En snabb rörelse indikerar en liten spolning och en långsam rörelse en stor spolning. Sits och lock är genom speciella Release-gångjärn mycket enkla att ta av och sätta på för att förenkla städningen, och Slow Close-funktionen hindrar sitsen från att slå hårt mot porslinet.

Miljövänlig rengöring

Även om badrummet är rustat mot smuts så kommer det förr eller senare att behöva städas. IDO har därför utvecklat ett miljövänligt rengöringsmedel som är minst lika effektivt mot fläckar och kalkavlagringar som ett vanligt rengöringsmedel. Resultat heter IDO Showerclean och är ett effektivt rengöringsmedel för duschar och resten av badrummet. Det är helt fritt från fosfater och kan användas med gott samvete utan att påverka miljön.

Gå in på www.ido.se för att läsa mer om IDOs smarta badrumslösningar. För inspiration till ett mer lättstädat badrum så går det enkelt att bläddra i deras interaktiva katalog.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se