Presenteras av Östersmide
Östersmide - Designtrappa
Foto: Östersmide

Personifiera hemmet med en designad trappa

Sedan 1989 har Östersmide tillverkat designtrappor med vackra smidesräcken som måttbeställs. För några år sedan bestämde sig Östersmide för att utöka sortimentet med industriella glasväggar i behandlat stål.

Östersmide - Logotyp

För de som är trötta på att alla trappor ser likadana ut finns alternativet att designa sin alldeles unika trappa. Östersmide komponerar precis den design och detaljer som passar hemmet och hanterar därefter hela processen, från mätning och design till tillverkning och montering.

– Utseende och funktionalitet är två viktiga faktorer att ha i åtanke när man ska välja trappa. Vi kan erbjuda en rad olika utföranden såsom raka, svängda samt L-formade och vi tillverkar även lofttrappor, berättar Östersmides ägare Alberto Dalesio.

Trappor som håller i generationer

Alla Östersmides trappor är handgjorda och måttas upp på plats i kundernas hem. När designen är godkänd tillverkar företaget trappan i fabriken i Spånga. Därefter hanterar Östersmide även montage och tar hand om hela processen för sina kunder.

Stommen för samtliga trappor består av behandlat stål och i kombination ek eller valnöt, håller trapporna i generationer. Träslagen är hårda och erbjuder kunden ett val mellan ljust eller mörkt material.

– Vi tillverkar även smidesräcken och smidesstaket som verkligen kan sätta en personlig prägel på hemmet. Vi har några grundutföranden som hjälper våra kunder att välja men därefter kan man designa helt efter tycke och smak, säger Alberto.

Industriella och dekorativa glasväggar

Östersmide - Smidesräcken
Foto: Östersmide

Utöver sina trappor med tillhörande räcken tillverkar Östersmide även glasväggar som inspireras från amerikanska industrilokaler på 50-talet. Även denna produkt måttbeställs och monteras på plats. Ramen går i ett snyggt rutmönster som ”gömmer” dörrarna i designen.

– Hela ramverket tillverkas i behandlat stål och längst ner har man härdat glas vilket gör gör dem säkra för barn. Med en glasvägg kan man dela av en större yta på ett snyggt och modernt sätt utan att förlora ljus, avslutar Alberto.

Vill du designa en trappa eller glasvägg som ingen annan har? Kontakta Östersmide här eller maila trappleverantören på info@ostersmide.se.