Presenteras av Brunstad
Brunstad Everest
Foto: Brunstad

Norsk möbeltillverkare firar 75 år med nordisk värme

Det började med pinnstolar i en liten källarlokal i norska Velledalen. Nu 75 år senare firar Brunstad jubileet med den nya profilen Nordic Warmth och en modern logotyp.

Brunstad har en lång historia av möbeltillverkning och grundades 1941 av Hjalmar Brunstad i Velledalen som ligger i den norska möbelkommunen Sykkylven. Tillsammans med sin bror och två svågrar började företaget skapa möbler i en källarlokal och växte snabbt.

1974 tog Hjalmars son Helge över och vidareutvecklade Brunstad till att bli en av Norges ledande tillverkare av vardagsumsmöbler. Idag står Reidar Mjelde bakom rodret på företaget som ska hålla företaget på en stadig kurs och utveckla Brunstad vidare.

Nordisk värme

Brunstads nya logo
Brunstads nya logo

Brunstads nya profil kallas Nordic Warmth och lanseras i samband med jubileet. Den nya profilen ska göra det tydligare att Brunstad är ett varumärke som står för hög kvalitet, till glädje för såväl kunder som återförsäljare.

– Med Nordic Warmth vill vi att den varma, äkta och nära känsla som våra möbler ger ska säga något om den norska traditionen, kulturen och historien som ligger bakom arbetet, säger vd Reidar Mjelde.

Mönster, färger och former hämtar sin inspiration från den nordiska naturen och förenas i ett koncept som enligt Reidar ska ge kunderna bästa möjliga upplevelse. Han fortsätter att förklara att precis som årstiderna förändrar bladet är Brunstad och deras möbler i ständig förändring.

Starka samarbeten

För att åstadkomma den höga kvaliteten samt göra möblerna både lokala och miljövänliga har samarbeten med lokala producenter och designers varit viktiga för Brunstad. Möbeldesignerna Arild Alnes och Helge Taraldsen har till exempel varit en del av teamet sedan 1982 och Brunstad har sedan dess knutit till sig flera nya designers.

– Materialen spelar också en avgörande roll. Vi har nu ingått ett samarbete med textiltillverkaren Kvadrat. De har en enastående kvalitet med 10 års garanti på sina textiler. Som första norska möbelleverantör till hemmamarknaden kan vi nu erbjuda deras textiler på våra möbler, avslutar Reidar.

Gå in på brunstad.se för att se den nya profilen Nordic Warmth och kolla in den nya logotypen. Passa även på att kolla in företagets nya katalog som direkt online eller beställ hem ett exemplar.