Mulltoa - Toalett
MullToa är den perfekta fritidstoaletten till sommarstugan.

MullToa fortfarande herre på täppan

BadrumSedan början på 70-talet har MullToan varit en del av sommarstugor runt om i landet och efter mer än 40 år på marknaden är MullToan fortfarande herre på täppan. Och likt biltillverkaren Jeep och dryckestillverkaren Coca-Cola har MullToa blivit synonymt med sin bransch.

När man tänker på MullToa förs tankarna direkt till toaletten som används i svenska sommarstugor. Och trots att MullToa inte var först på marknaden med en sådan typ av toalett har deras varumärke blivit synonymt branschen, dess höga kvalitet och smarta lösningar.

Flera modeller att välja bland

MullToa - Fritidstoalett
Bidrar till ett fräscht badrum.

I dag finns fyra MullToa-modeller att välja på för den som är i behov av en toalett till ett fritidshus eller stuga. Dessa modeller har olika bekvämligheter och kapacitet där valet av modell ofta styrs av hur många som kommer använda toaletten.

Den minsta modellen, MullToa 15, passar till ett hushåll för två personer och har en manuell omvändning medan de lite större modellerna har automatisk sådan. Detta är en bekvämlighet som kan vara skön att ha i en sommarstuga som ofta redan kräver rätt mycket ansträngning från det vanliga livet i city.

Är man lite fler personer i familjen kan det således vara skönt att välja en större modell med automatisk omvändning. MullToa 25 lämpar sig för upp till tre personer medan MullToa 55 klarar fyra personer.

Vill man ha den mest avancerade modellen är det MullToa 65 som gäller och här får man inte bara automatisk omvändning utan även signallampor för tömning och vätskekontroll, insynsskydd samt marknadens enda Svanen-märkta fritidstoalett.

Många fördelar med MullToa

Som marknadens enda miljögodkända toalett är MullToa 65 Svanenmärkt och har således klarat omfattande tester vad gäller miljökrav, funktionskrav och kvalitet. Svanen är också marknadens enda oberoende miljötestinstitut, något som borgar för hög standard.

MullToa har inte bara fördelen att vara miljömärkt utan är också en kostnadseffektiv lösning om man till exempel jämför med förbränningstoaletter som blivit allt vanligare på marknaden. Dessa kan kosta upp till 38 000 kronor med en brukskostnad på ca 3 kronor per toalettbesök när man för en MullToa endast behöver lägga 6-7 000 och driften är cirka en tiondel.
MullToa - Svanenmärkt

Driftekonomin med MullToa är dessutom väldigt låg i och med att man tack vare tekniken i toaletten har en låg elförbrukning och att när man sedan har tömt toaletten kan använda avfallet som gödsel i rabatt eller kompost.

Tillverkas fortfarande i Sverige

Med samma ägare sedan 80-talet har Swedish Ecology, företaget bakom MullToa, sitt huvudkontor i Göteborg. Den geografiska närhet företaget har till den egna fabriken i Småland, där samtliga MullToa tillverkas, betyder att företaget kan hålla hög nivå på kvalitetskontroll.

Fram till sommaren kommer Swedish Ecology, företaget bakom MullToa, att presentera lite nyheter som kan vara av stort intresse inför sommarsäsongen. Under tiden hittar du de olika MullToa-modellerna hos etablerade bygg- och VVS-fackhandlare såsom Bauhaus, K-Rauta, Hornbach och Comfort och Bad & Värme

www.mulltoa.se kan du läsa mer om de olika modellerna och deras egenskaper samt en lista över samtliga återförsäljare.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se