Presenteras av Kontio
Kontio - Arlanda
Foto: Kontio

Modernt timmerhus invigs på Arlanda

Det finns många fördelar med att bygga hus i timmer och dagens timmerhus kan även ha en riktigt modern design. Finska Kontio kommer nu till Sverige, Kontio Hus Ab, och bygger ett visningshus som ska invigas på Arlanda Nybygget visningshusområdet 26 augusti.

Kontio Glass House föddes ur företagets passion för tidlös modern arkitektur och timmerbyggande. I dessa små under av utrymme för fritidsliv har Kontio kombinerat naturliga material som robust timmer och lätt glas. Företaget fick sin största inspiration till Kontios Glass House vid ett besök till USA och arkitekten Philip Johnsons Glass house från 1950-talet.

– Vi vill introducera ett hälsosamt, hållbart och ett ekologiskt alternativ, både för fritidshus- och villakunden. Med Kontiohus kan vi nu ge ännu bättre service till våra kunder i här i Sverige, berättar Kirsi Isomursu, försäljningschef på Kontio.

Kontio Arlanda interiör
Foto: Kontio

Hållbart, ekologiskt och hälsosamt

Kontios timmerhus och den förnybara arktiska furan är gjorda för att hålla från generation till generation samtidigt som det är ett ekologiskt val och bidrar till att bekämpa och sakta ner klimatförändringarna.

Vi tillbringar så mycket som 90 procent av vår tid inomhus; hemma, i skolan och på jobbet. Därför har de byggnader vi vistas i en mycket viktig roll för vår hälsa och vårt välbefinnande. Forskning visar att massiv trä är det mest hälsosamma byggmaterialet för en optimal och hälsosam inomhusluft för människan.

– Att bygga ett Kontiohus är en utmärkt investering och ett hållbart ekologiskt val. Tack vare vår expertis, över 40 års erfarenhet och vår innovativa och moderna tillverknings- och byggteknik uppfyller alla våra hus dagens strikta energikrav, säger Kirsi.

För mer information om Kontios moderna timmerhus besök kontio.se. Spana även in det moderna visningshuset på Arlanda Nybygget efter den 26 augusti 2017.