Presenteras av NEFF

Integrerad fläkt i hällen möjliggör helt öppen planlösning

Allt fler bygger kök med öppen planlösning och då kan det vara svårt att få till en bra fläktlösning då fläktkåpan ofta tar stor plats och skymmer sikten i köket. Tyska NEFF, som bland annat synts i Sveriges Mästerkock lanserar nu induktionshällar med integrerad fläkt.

NEFF logo

Många moderna kök har inte bara öppen planlösning, utan också hög takhöjd eller till och med snedtak över hällen. Det gör det svårt att montera en vanlig köksfläkt vilket har gjort integrerade fläktar populära för kök med öppna planlösningar.

En induktionshäll med integrerad fläkt kan ge nya ytor att röra sig på när fläktkåpan över hällen inte längre behövs. Den ger även nya möjligheter att ha hällen i exempelvis köksön utan att dra kanaler i taket för fläkten och kan även vara ett bra alternativ om ett fönster är placerat framför hällen.

Helautomatisk integrerad fläkt med luftsensor

NEFF - häll med integrerad fläkt
Induktionshäll med den smarta integrerade fläkten. Foto: NEFF

Det finns i dagsläget endast ett fåtal leverantörer med den här typen av induktionshällar. Ett av dessa är tyska NEFF som just nu syns i det populära matlagningsprogrammet Sveriges Mästerkock på TV4.

Den integrerade fläkten är helt automatisk med en luftsensor som känner av när hällen används och anpassar fläktens nivå efter hur mycket matos som sprids. Det gör att fläkten alltid är igång när den behövs och man undviker att fylla resten av bostaden med matos. Fläkten går självklart även att styra manuellt från hällens reglage.

Fläkten har nio fläktnivåer och ett intensivläge där normalläget har en kapacitet på 550 m3/h och intensivläget 690 m3/h. Den integrerade fläkten kan användas med både kolfilter och frånluft. Fläktgallret i mattsvart gjutjärn går dessutom att använda som avställningsyta. I dagsläget finns den nya tekniken i två av företagets hällar T58TS6BN0 och T58PS6BX0.

Matglädje sedan 1877

Målet är enligt Jacob Littorin som är Brand Manager för NEFF i Norden att göra det så enkelt som möjligt för användaren. Teknik och prestanda ska höja upplevelsen och kreativiteten kring matlagningen för att skapa matglädje och passion för livet i köket. Mest kända är NEFF för den försvinnande ugnsluckan som numera är standard på alla NEFFs inbyggnadsugnar.

Tyska NEFF har tillverkat köksutrustning och vitvaror i över 140 år och finns sedan fem år tillbaka på den svenska marknaden. På neff-home.se finns mer information om företagets hällar och andra produkter. Här finns även möjligheten att hitta närmaste återförsäljare.