Smart & Green - Big Cube
Framtagna för att tåla vårt nordiska klimat fungerar lamporna utmärkt för att ljussätta uteplatsen eller balkongen, året runt.

Innovativ ljusdesign för din uteplats

TeknikSnart är höstmörkret här och det finns flera sätt att ljussätta din uteplats på. Företaget Smart & Green har tagit fram ett sortiment med energisnåla och miljövänliga LED-lampor. Lamporna finns i en mängd olika storlekar och former i många olika färger.

Med ny ljusteknik kan du använda dina lampor på ett helt nytt sätt inte enbart för att lysa upp. Ett exempel är produkten Big Cube som kan användas som lampa, lysande bord eller sittplats.

Vi har talat med Jennie Andersson Dahmane som är produktansvarig på Smart & Green. Hon ger tips på hur du piffar upp ditt hem och din balkong eller uteplats i höst.

Big Cube

Big Cube - Smart & Green

  • Kan användas som sittplats
  • 7 fasta färger
  • Laddtid 6 timmar
  • Lystid 8-22 timmar
  • 43×43 cm

Se hela Original Collection

Anpassade för nordiskt klimat

Lamporna från Smart & Green är framtagna för att tåla vårt nordiska klimat och fungerar därför utmärkt att använda för att ljussätta uteplatsen eller balkongen året runt. De är dessutom helt vattentäta och okrossbara.

⁃ Våra lampor är vattentäta och är gjorda för att användas året runt. De funkar lika bra att ha på en liten balkong, som på stora altaner, säger Jennie.

Alla lampor är helt sladdlösa och kan enkelt laddas upp med en medföljande laddplatta vilket ger mellan 8 till 22 timmars lystid. Laddplattan kan användas som lampfot och på så sätt håller sig lampan fulladdad när man vill ta med den och placera på ett annat ställe. Då lamporna är vattentäta och sladdlösa är de väldigt populära att ljussätta pooler med på ett häftigt sätt.

Flytta in lamporna inomhus

Smart & Greens sortiment innehåller bordslampor och större ljuskällor i olika storlekar och former. Alla lampor går självklart lika bra att använda inomhus och kan ljussätta dina rum med en mängd olika färger. Lamporna går att ställa in på sju fasta färger, ett färgskiftande läge eller ett flimrande gult sken, som gör att lampan liknar ett levande ljus.

Produkternas användningsområden är många, och de funkar väldigt bra att ha i barnens rum, eftersom de är i ett stycke och är helt okrossbara. Lamporna kommer också med en funktion där man kan ställa in ljusintensiteten, vilket kan skapa trygghet i mörkret och passar väldigt bra för små barns rum.

Energisnåla och miljövänliga lampor

Smart & Green Zen
Fungerar även i poolen

Som namnet antyder har man fokuserat på att skapa lampor som inte bara är snygga utan också väldigt miljövänliga. Med LED-ljuskällor mellan 0.5 upp till 18W så är lamporna energisnåla samtidigt som de ger ett starkt ljus. Med LED-teknik får man även lampor som håller länge.

⁃ Det är 50 000 brinntimmar på dessa lamporna, så man kan använda sina lampor i många år, och behöver aldrig betala för glödlampor och liknande, säger hon.

Laddstationen som används är utrustad med smart laddteknik för att inte dra ström när lampan inte laddas. Med miljön i fokus har också själva lampan designats för att vara helt återanvändningsbar vilket gör produkterna till ett miljövänligt alternativ till traditionella ljuskällor.

Du kan bland annat hitta utvalda produkter från Smart & Green på Bauhaus. Vill du veta mer om lamporna, tekniken och årets nyheter så kan du läsa mer på smartandgreen-nomadlighting.se.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se