Presenteras av Contura Steel
Contura Steel - Utekök
Med Contura Steels utekök kan du tillsammans med familj och vänner laga god mat i trädgården.

Designa eget utekök med Outdoor Kitchen

Sommaren står för dörren och allt fler längtar efter att få spendera sin lediga tid i trädgården tillsammans med familj och vänner. Med grillen i centrum önskar många att det fanns möjlighet att designa sitt eget utekök, något som kan förverkligas med Outdoor Kitchen.

Outdoor Kitchen heter uteköket som helt går att designa efter den självutnämnde grillmästarens egna behov och önskemål. Svensk hantverk när det är som bäst, tillverkad i Mörrum och helt i rostfritt stål, utstrålar Outdoor Kitchen skandinavisk design med enkla raka linjer och stora ytor. Outdoor Kitchen är ett komplett utekök som kan fås med antingen en kol- eller gasolgrill av absolut högsta kvalitet.

Tillsammans med Bert-Ola Nilsson på Contura Steel, företaget bakom Outdoor Kitchen, går vi igenom de olika designmöjligheter som finns och hur man kan skapa det perfekta teköket.

Så designar du Outdoor Kitchen

1. Välj bland fyra överdelar
Outdoor Kitchen går att designa precis enligt dina önskemål men som standard utgår man från fyra olika överdelar, beroende på vad du önskar använda uteköket till. Den första versionen har en klotgrill till vänster och en diskho till höger med en generös arbetsyta emellan. Till diskhon ingår en kran som kopplas till trädgårdsslangen med en Gardena koppling; ett bra alternativ om man vill kunna grilla mat men även skölja grönsaker och tvätta händerna vid grillen.

Den andra överdelen har en grill till vänster men ingen diskho vilket ger en större arbetsyta. Överdel nummer tre har i stället bara en ho och används ofta som ett kompletterande bord till det primära bordet, likt överdel fyra som varken har grill eller diskho.

Contura Steel - Grill
Outdoor Kitchen går att designa helt efter dina önskemål.

2. Basic eller skåp som underdel?
Undertill kan man antingen välja ett helt öppet utrymme med hyllor, perfekt om man vill ställa lite större saker i köket såsom en korg med grillkol. För den som i stället vill ha ett mer väderbeständigt alternativt finns en underdel med tillhörande skåp. Här kan man förvara allt från grillredskap till tallrikar, bestick och glas utan att vara rädd för att de skall bli blöta eller smutsas ned av vädrets makter.

– Underdelen med skåp är en storsäljare och skyddar något mer än det öppna alternativet, säger Bert-Ola.

3. Välj tillbehör för bättre matlagning
Tillbehör är en stor del av Outdoor Kitchen och kan underlätta matlagningen väldigt mycket. Vill man ha lite större arbetsyta kan man koppla på ett sidobord vid sidan av grillen. Har man utrymme tillräckligt på altanen eller i trädgården och vill satsa på en mer professionell uteköksmiljö kan man kombinera och koppla ihop två uteköksdelar med en hörnförbindning och har då skapat ett exklusivt och arbetsvänligt vinkelkök med generösa arbetsytor.

Contura Steel - Outdoor Kitchen
Det är väldigt populärt att få sitt namn ingraverat.

På alla utekök går det även att komplettera med en gasoleldad sidoplatta för att koka potatisen eller värma såsen direkt vid grillen. Ett mycket praktiskt och elegant tillbehör som blivit mycket populärt är ”kryddhyllan” där man kan ställa kryddor, BBQ såsen eller varför inte vinglaset och lämna arbetsytan fri för mästerkockens förädling av råvarorna.

Andra tillbehör att välja bland är en serveringsbricka i teak, en skärbräda i teak som även passar i diskhon, en trådkorg även denna för plats i diskhon samt ett väderskydd för den som vill skydda sitt utekök. Men Bert-Ola beskriver ingraveringen som den häftigaste finessen:

– Ett av de populäraste tilläggen är den ingravering vi erbjuder. Exempelvis kan det stå ”Stefans Grill Corner” på fronten. Hälften av de utekök vi säljer i dag har ingravering så det är ett väldigt populärt tillval.

Få hjälp och inspiration

www.conturasteel.se kan du få inspiration och hjälp med att beställa Outdoor Kitchen. Med ett samtal till Contura Steels kundservice kan du få prata med en av företagets experter som kan guida dig genom processen och även så klart komma med tips och råd. I dag är leveranstiden på Outdoor Kitchen cirka 5-10 arbetsdagar, beroende på utförande.