M Landström Markis & Persienn - Solskydd
Det är viktigt att kombinera in- och utvändigt solskydd eftersom det ena inte utesluter det andra.

Därför bör du kombinera in- och utvändigt solskydd

MiljöUnder vår, sommar och höst är behovet av utvändigt solskydd som störst då det hindrar solen från att nå glaset och värma upp huset. Invändigt solskydd används däremot året runt då det hindrar solens starka strålar från att bleka golv och möbler. Just därför är det viktigt att kombinera de båda, det menar Mikael Landström, ägare till M Landström Markis & Persienn.

Den lokala solskyddsexperten M Landström Markis & Persienn erbjuder idag allt inom markiser och persienner. Med bas i Åsa, arbetar familjeföretaget med kunder i allt från Frillesås till Torslanda.

Vi fick en pratstund med Mikael som berättar varför man bör kombinera ett in- och utvändigt solskydd, samt de många fördelarna med den personliga servicen som M Landström Markis & Persienn erbjuder.

Det ena utesluter inte det andra

Mikael har varit verksam sedan 2004 och kan idag erbjuda alla typer av solskydd. Enligt Mikael är det viktigt att kombinera in- och utvändigt solskydd, då det ena inte utesluter det andra. Han utvecklar:

M Landström Markis & Persienn - Utemarkis
För en trevlig stund på altanen under sommarhalvåret så är en terassmarkis det bästa alternativet.

– Om man endast installerar en plisségardin på insidan så hindrar den inte värmen på samma sätt. Men samtidigt så blåser det mycket under höst och vinter vilket gör det mindre lyckat att alltid ha markiserna ute. Om man då inte har sol- och vindautomatik som sköter sig självt.

Om man vill ha en trevlig stund på altanen under sommarhalvåret utan att behöva sitta i solen, så är det en terassmarkis som gäller förklarar Mikael. Dessa används för att täcka så mycket som möjligt men om man däremot bara är ute efter att täcka fönstret så ska man satsa på antingen en vertikal- eller traditionell fönstermarkis.

En personlig kontakt

Något som många av Mikaels kunder uppskattar är just den personliga servicen. Här är det han själv som gör kundbesöken och på så vis behöver inte kunderna ha att göra med en andra eller tredje part, något som är rätt ovanligt i branschen.

– Vi säljer, installerar och utför reparationer och det är alltid mig som kunderna har den direkta kontakten med. Jag inleder alltid med ett hembesök till mina kunder och ger därefter ett kostnadsförslag på plats. Därefter är leveranstiden vanligtvis 2-3 veckor och när man anlitar oss vet man att man får kvalitetsprodukter med lång livslängd, säger Mikael.

M Landström Markis & Persienn - Gardin
M Landström Markis & Persienn arbetar med välkända leverantörer såsom AMA, Lunex och Umbra.

M Landström Markis & Persienn arbetar idag med stora leverantörer såsom AMA, Lunex och Umbra. Mikael gör här ett urval av det bästa från de olika leverantörerna. Man kan välja mellan ett par hundra olika färger på vävarna och Mikael hjälper till med allt från installation till att välja rätt persienner.

Behöver du hjälp att hitta rätt in- och utvändigt solskydd? Ring Mikael Landström på 0706-461029 eller besök landstrommarkis.se.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se