Presenteras av Sponsrat innehåll
Fiskarhedenvillan - Familjen Stoor
Från idé till färdigt hus på mindre än ett år. Foto: Magdalena Björnsdotter

Byggde drömhus med Fiskarhedenvillan

ByggMånga går runt med en önskan om att få bygga sitt eget drömhus, men långt ifrån alla vet vem man ska vända sig till och vad man bör tänka på innan bygget. Vi talade med Maliin Stoor som tillsammans med sin familj byggt hus inte bara en gång utan två, tillsammans med hustillverkaren Fiskarhedenvillan.

Kök - Familjen Stoor
Foto: Magdalena Björnsdotter

Malin Stoor och hennes familj hade efter ett par år vuxit ur sitt första hus och drömde om ett större med annorlunda planlösning. Familjen tog då återigen kontakt med Fiskarhedenvillan för att tillsammans med hustillverkaren hitta sitt nya drömhus.

– När vi skulle bygga för andra gången hade vi flera saker vi ville förändra. Vi hade andra behov än när vi byggde vårt första hus, till exempel behövde jag ha min studio för mitt företag hemma vilket krävde en del utrymme, berättar Maliin.

Öppna för egna idéer och lösningar

Maliin och hennes familj valde att komma med egna ritningar på huset, även om Fiskarhedenvillan också erbjuder många olika modeller för den som vill ha ett helt färdigt hus.

– Det har aldrig varit några problem att ändra detaljer eller få till speciella önskemål. Det första huset vi byggde var en av Fiskarhedenvillans egna modeller som jag själv gjorde om till ett funkishus, vilket de sedan tog upp i sin egen katalog, säger Maliin.

Nyckelfärdigt, monteringsfärdigt eller villabyggsats

Från det att familjen Stoor i började prata igenom idén om ett nytt hus till att det var färdigt för inflyttning gick det endast ett år. Den snabba byggprocessen var möjlig då de till största del tog hjälp av ett team med hantverkare för att bygga huset.

– Vi valde att ha snickare som tog hand om nästan alla åtaganden just för att vi inte kände att vi hade den kunskapen. Men man måste ändå vara medveten om att man måste vara delaktig och aktiv under hela processen, den lärdomen har vi fått nu efter två byggen, berättar Maliin.

Bygger man hus med Fiskarhedenvillan kan man välja mellan både villabyggsatser, monteringsfärdiga eller helt nyckelfärdiga hus, redo för inflyttning. Allt beror på hur mycket tid man själv vill lägga på husbygget och hur mycket man vill överlåta till hantverkare.

Smarta tips gör husbygget lättare

Arbetsrum Familjen Stoor
Foto: Magdalena Björnsdotter

Efter två lyckade husbyggen med Fiskarhedenvillan har Maliin och hennes familj lärt sig flera saker de försöker tipsar andra om. Till exempel råder Maliin alla som går i tankarna att se över tomtens förutsättningar innan man bestämmer hustypen.

Maliin tipsar också om att alla borde se till att samla hantverkarna som ska vara delaktiga i processen, innan bygget drar igång.

– Vi bjöd hem alla snickare, målare, elektriker och rörmokare på lunch så att de kunde byta nummer med varandra. På så sätt vet alla vilka alla är, de kan lätt kommunicera med varandra och du slipper trevägskommunikation.

Besök www.fiskarhedenvillan.se för att läsa mer om Fiskarhedenvillans olika husmodeller. Där kan du också testa att själv inreda ett hus med hjälp av ett skissverktyg.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se