Brandsäk - brandskydd & brandsäkerhet
Att förlora sitt hem tillsammans med allt det du håller kärt; fotografier, minnen och kläder är en stor tragedi.

Brandsäkra din villa för ett tryggare hem

TeknikVillabränder är inte bara en fara för liv utan riskerar även att utplåna familjefotografier och andra ting du håller kärt. Med brandimpregnering och flamskyddsmedel kan du brandsäkra textiler och även reglar i väggarna, perfekt för dig som ska bygga ut.

Att vara med om en brand i sin villa handlar ofta om mer än bara risken för personsskador. Att förlora sitt hem tillsammans med allt det du håller kärt; fotografier, minnen och kläder är en stor tragedi. Trots försäkring, som riskerar att ändå inte täcka alla skador, står du där utan ett hem för din familj.

Stig Gyllsten har de senaste 10 åren arbetat med brandsäkerhet för privat- och företagsmarknaden. Som en av få aktörer i Sverige erbjuder hans företag Brandsäk en unik typ av brandimpregnering och flamskydd. Det unika brandskyddet hindrar trä, textiler och andra fibrösa material att fatta eld vid en eventuell brand.

Bra för hemmasnickaren

Brandsäk - brandimpregnering
Brandimpregnering från Brandsäk.

Om du är i farten med en renovering eller utbyggnad av din villa kan det vara en god idé att impregnera reglarna med Brandsäks brandimpregnering BSM Exfire-K. Medlet som sprutas eller penslas på reglarna tränger in i träet och gör att det vid en eventuell brand inte fattar eld.

– Brandimpregneringen förhindrar att träet fattar eld vilket väsentligt reducerar risken för att en brand sprider sig. Vid en viss temperatur aktiveras medlet och resultatet blir att träet endast förkolnar, säger Stig.

Exfire-K är helt färglöst och påverkar inte utseendet på träet. Så länge du inte tvättar eller nöter bort träet är brandimpregneringen åldersbeständig och håller under en hel livstid. Vidare har impregneringen visat sig vara extra bra för vindsutrymmen då den även förhindrar angrepp av mögel.

Många bränder startar vid gardiner

Brandsäk - flamskydd
Flamskyddsmedel från Brandsäk.

Flamskyddsmedlet Exfire kan du skydda i stort sett alla textiler och porösa material från att fatta eld vid en eventuell brand. Vätskan som appliceras tränger likt brandimpregneringen in i textilen och skyddar fibrerna i materialet.

– Vissa kanske känner sig tveksamma att brandskydda sina gardiner i huset men faktum är att många bränder startar vid just gardiner och dukar, säger Stig.

Om medlet appliceras på rätt sätt så påverkas inte utseendet och fibrerna i materialet behåller sin mjukhet och spänst. Flamskyddet är mycket enkelt att applicera och sker antingen med hjälp av spray eller genom att doppa materialet i medlet. Flamskyddet är helt fritt från giftiga medel och är således inte hälsovådligt.

Beställ snabbt och enkelt

Via företagets webbshop kan du snabbt och enkelt beställa hem Brandsäks brandimpregnering och flamskyddsmedel. Här finner du även andra produkter för en mer brandsäker miljö, samt de utbildningar som erbjuds inom HLR och brandsäkerhet.

Göteborgsbaserade Homesafe, partner till Brandsäk, erbjuder sprinklersystem till privatmarknaden, för de som vill säkra sitt hem ytterligare. Systemet kan enkelt kopplas på via husets vattenförsörjning. Sprinklersystemet är ett effektiv skydd mot brand som tillsammans med Brandsäks produkter garanterar en brandsäker miljö.

www.brandsak.se kan du läsa mer om Brandsäk och företagets produkter samt handla i deras webbshop. På webbsidan hittar du även kontaktuppgifter till Brandsäk om du har frågor om brandskydd eller vill komma i kontakt med Homesafe.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se