Presenteras av BBQ World
BBQ World - Fesfoc
Foto: BBQ World

Allt du behöver för ditt kompletta utekök

Idag blir det allt populärare med utekök och ett företag som har satsat på högkvalitativa grillar, rökskåp och alla dess tillbehör är BBQ World. Här finner du allt för ditt drömkök utomhus och kan välja bland unika varumärken såsom Höfats, Cesarré och One-Q.

BBQ World - Logotyp

BBQ World är aktören som sökt över hela Europa för att hitta ett sortiment som särskiljer sig från andra företags i Sverige. Idag hittar man exklusiva varumärken såsom Fesfoc, Cook King och One Q och bland det breda sortimentet finns det något för alla som drömmer om det perfekta uteköket.

Anders Berglund, delägare till BBQ World, tipsar här om tre olika områden man bör tänka på när man sätter samman sitt utekök.

Det flexibla uteköket

För att designa sitt drömkök utomhus har BBQ World varumärket One-Q som erbjuder en flexibel lösning. Köket består av ett modulsystem som man kan kombinera efter eget behov och man kan också bygga in sitt kök i trä, betong eller rostfritt stål..

– Jag sticker ut hakan och säger att jag tror vi säljer det bästa och mest flexibla uteköket som finns i Sverige, säger Anders.

Grillar och rökskåp

BBQ World - Kara
Foto: BBQ World

Hos BBQ World finns allt för grillälskaren och oavsett om du vill ha en gasol- eller kolgrill så finns det mycket att välja bland. Varumärket Fesfoc erbjuder handtillverkare grillar i rostfritt material medan Blive tillverkar grillar i betong med tillhörande trädgårdsmöbler som har en enastående design. Från franska Cesarré hittar man grillen Kara som blivit utsedd till en av världens vackraste grillar.

– Jag vill också slå ett slag för vårt varumärke Kamado. Det är en keramisk grill som man kan använda till att grilla, baka, ha långtillagningar och även röka maten. Idag integreras grillar och rökskåp allt mer så det här är den utmata grillen, berättar Anders.

Idag har det blivit allt populärare att röka sin mat och här har BBQ Worlds varumärkena Lilla Rökeriet och Cook King ett brett utbud av rökskåp att välja bland.

Viktigt med rätt tillbehör

BBQ World - Cesarre
Foto: BBQ World

När man har designat sitt drömkök med val av grill och rökskåp så gäller det att investera i rätt grillverktyg för att kunna tillaga sin mat på bästa möjliga sätt. Här vill Anders slå ett slag för varumärket Man Law som enligt honom är av en sällsynt hög kvalitet.

– Jag har aldrig stött på grillverktyg av högre kvalitet i hela mitt liv. Exempelvis blir en gasolgrill såpass varm att en vanlig grillborste inte klarar av att göra rent gallret. Men detta klarar Man Laws. I samma värmetåliga tillbehörsserie finns termometrar som visar exakt när köttet är rare, medium eller well-done, berättar Anders.

Anders avslutar med att berätta att det har blivit allt populärare att lägga rökspån i grillen för att få nya smaknyanser. Aromchipsen placeras bland kolen i grillen och ger maten en touch av whiskey, konjak eller portvin. Nyheten kommer lanseras i BBQ Worlds sortimentet våren 2017.

Just nu råder lagerrensning på BBQ World med 20-55 procent i rabatt på största delen av sortimentet. Vid alla förbeställningar lämnas även 15 procent rabatt. På bbqworld.se kan du läsa mer om alla högkvalitativa produkter som BBQ World har att erbjuda för ert utekök.