Hyllcenter - hyllor och hyllsystem
Redan 1949 började Hyllcenter tillverka den numera klassiska Universalhyllan, vilket är företagets mest sålda hyllsystem.

Över 65 år med skräddarsytt hyllsystem

InredningMånga färdigbyggda hyllor passar inte alltid till lägenhetens utseende eller de förvaringsbehov man är ute efter. Hyllcenter är företaget som i över 65 år har tillverkat specialgjorda och måttanpassade hyllor, vilka kan kombineras på oändligt många sätt.

Redan 1949 började Hyllcenter tillverka den numera klassiska Universalhyllan, vilket är företagets mest sålda hyllsystem. Med många olika valmöjligheter är det enkelt att skapa en unik design efter vilka behov man har. Vi har pratat med Hyllcenters vd Göran Liljemark, som berättar mer om fördelarna med specialtillverkade hyllsystem.

Många val för den perfekta hyllan

Hyllcenter - universalhyllan i sovrum
Den klassiska universalhyllan i ett sovrum

Universalhyllan går att få i olika höjder, djup och bredder. Hyllsystemen är inte begränsade till att endast förvara böcker. Du kan även använda de till att bygga arbetsplatser, mediebänkar eller andra typer av förvaringsmöbler.

– Vi har en egen verkstad där vi kan göra detaljerade ändringar på höjd, bredd och djup vilket gör att man kan få en skräddarsydd lösning precis som man önskar, säger Göran.

Universalhyllan är tillverkad i svensk klarlackad furu som sedan kan målas i andra färger. Hyllcenter tillverkar även andra hyllsystem som går att få i andra träslag. Sådana specialbeställda hyllorna har dock en något längre leveranstid.

Ett flexibelt system

Hyllcenter - specialhyllsystem
Specialtillverkat hyllsystem för mediarum

Många tror idag att stora hyllsystem på väggarna tar mycket utrymme i bostaden, något som långt ifrån alltid stämmer. Hyllcenter erbjuder till exempel väldigt grunda hyllor vilket gör att du kan få plats med bokhyllor i lägenheten även om utrymmet är begränsat.

– För längesedan hade man till exempel grammofoner och tv-apparater i hyllan, vilket krävde betydligt större djup. Men dagens bokhyllor behöver inte så mycket djup som tidigare, vilket innebär att du får plats med dina böcker utan att hyllorna tar överhanden. Du kan även ha hyllorna runt ett fönster utan att de stjäl ljus vilket djupare hyllor riskerar att göra, berättar Göran.

Platsbyggda hyllor är något som ofta tas över av nästa ägare till bostaden, då de är svåra att ta med. Hyllsystemen från Hyllcenter tillverkas och monteras däremot på ett sätt som gör att du vid flytt enkelt kan montera och ta med dig hyllan till din nya bostad. Allt eftersom dina behov förändras kan du även lägga till och ta bort delar så som nya hyllplan eller kompletterande dörrar.

Förstärk med belysning

Under vinterhalvåret blir dagarna betydligt kortare vilket kräver bra belysning. Till hyllsystemen från Hyllcenter är det därför möjligt att få flera olika slags belysning.

– Belysning till hyllor är ett enkelt tips, speciellt nu när det blir mörkare ute. Det ser både trevligt ut, belyser vad du har i hyllorna och gör att du inte behöver lika mycket belysning i övriga rummet, säger Göran.

www.hyllcenter.se kan du läsa mer om hur du med Hyllcenters system skapar den perfekta hyllan eller förvaringsmöbeln för ditt hem. Du hittar även Hyllcenters webbshop på www.universalhyllan.se, här kan du enkelt kombinera din egen hylla efter tycke och smak.

Redaktionen
redaktionen@temabostad.se